Lęšių sriuba

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Labai tinkanti dabartiniams žiemos dienomis, kai norisi šildančio maisto 🙂
Receptas:
????
- Puodelis raudonųjų lęšių
- 2 morkos
- Skardinė pomidorų savo sultyse
- Didelis svogūnas
- 3-4 skiltelės česnako
- 2-3 cm imbiero šaknies
- a.š. kario prieskonių
- a.š. ciberžolės
- 1/2 a.š. čili miltelių (galite reguliuoti pagal norimą aštrumą)
- maltos kalendros pagal skonį
- himalajų druska pagal skonį
- Petražolės arba kalendrą
Lęšius labai gerai praplaunam, beriame į puodą, įpilame 4 puodelius vandens, užverdame. Beriame gabaliukais pjaustytą morką, svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytą imbierą. Verdame 15-20 min. Beriame visus prieskonius, druską, paverdame 5 min, dedame pomidorus ir dar keletą min paverdame, patikrinimame ar lęšiai išvirę, beriame pjaustytas petražoles arba kalendrą (pagal skonį), išjungiame ir paliekame 10 min pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai
?
Labai skanu su ką tik iškeptomis pilno grūdo bandelėmis
?
Skanaus!