Lęšių sriuba

Lęšių sriuba

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Labai tinkanti dabartiniams žiemos dienomis, kai norisi šildančio maisto 🙂

Receptas:
????

  • Puodelis raudonųjų lęšių
  • 2 morkos
  • Skardinė pomidorų savo sultyse
  • Didelis svogūnas
  • 3-4 skiltelės česnako
  • 2-3 cm imbiero šaknies
  • a.š. kario prieskonių
  • a.š. ciberžolės
  • 1/2 a.š. čili miltelių (galite reguliuoti pagal norimą aštrumą)
  • maltos kalendros pagal skonį
  • himalajų druska pagal skonį
  • Petražolės arba kalendrą

Lęšius labai gerai praplaunam, beriame į puodą, įpilame 4 puodelius vandens, užverdame. Beriame gabaliukais pjaustytą morką, svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytą imbierą. Verdame 15-20 min. Beriame visus prieskonius, druską, paverdame 5 min, dedame pomidorus ir dar keletą min paverdame, patikrinimame ar lęšiai išvirę, beriame pjaustytas petražoles arba kalendrą (pagal skonį), išjungiame ir paliekame 10 min pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai
?

Labai skanu su ką tik iškeptomis pilno grūdo bandelėmis

?

Skanaus!