Lietiniai su kazlėkų ir voveraičių įdaru
4 porcijoms reikės:
500g kazlėkų, 300g voveraičių,
2 porų, 2 skiltelių česnako,
100g ožkos sūrio,
2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
4 šaukštų aliejaus, petražolių,
druskos, pipirų, sviesto formai ištepti.
Tešlai:
2/3 stiklinės miltų, 2-3 šaukštų rupių miltų,
stiklinės pieno, 2 kiaušinių,
muskato riešuto, aliejaus kepimui, druskos.
Salotoms:
400g marinuotų burokėlių, 2 kriaušių,
2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų moliūgų sėklų,
vyno acto, šaukšto aviečių sulčių,
druskos, cukraus, pipirų.
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Porus taip pat smulkiai supjaustykite. Kartu su grybais pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Sumaišykite su smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Kiaušinius suplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir muškato riešutu. Sumaišykite su abiejų rūšių miltais. Iš tešlos įkaitintame aliejuje iškepkite 8 lietinius blynus. Kiekvieną jų aptepkite sutarkuotu ožkos sūriu ir ant jo dėkite įdarą. Suvyniokite. Sudėkite į sviestu pateptą formą ir pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kriaušes nulupkite, išvalykite sėklytes ir supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite su nedideliais gabaliukais supjaustytais burokėliais ir aliejumi. Pagardinkite vyno actu, sultimis, druska, pipirais ir cukrumi. Pabarstykite paspragintomis moliūgų sėklomis. Patiekite su lietiniais blynais.