Lietuviški barščiai
0.5 kg kiaulienos,
2 rauginti burokėliai,
prieskoninių daržovių ir prieskonių,
0.5 stiklinės grietinės,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
3.5 l vandens.
Lietuviškiems barščiams imama rūkyta ar nerūkyta kiauliena ir rauginti raudoni burokėliai.
Iš mėsos, spirgintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išvirti sultinį ir perkošti.Raugintus burokėlius supjaustyti mažais pailgais gabalėliais arba sutarkuoti stambia tarka ir, užpylus sultiniu, atskirai ištroškinti.Paskui sudėti į perkoštą sultinį.Miltus svieste paspirginti ir, atskiedus sultiniu, supilti į sriubą.Prieš duodant į stalą užbalinti rūgščia grietine.
Prie barščių duodamos keptos bulvės.