Pomidorų tyrė su avokadomis
0,5 kg pomidorų,
1/2 stiklinės grietinės,
skiltelė česnako,
šaukštas želatinos,
šaukštai citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
2 avokados.
Pomidorus 10 sek. įdedame į verdantį vandenį. Išimame, įdedame į šaltą vandenį, paskui nulupame, supjaustome ketvirtadaliais. Pašaliname sėklalizdžius, supjaustome mažais gabaliukais. Sutriname juos plakikliu kartu su grietine, druska, pipirais, citrinos sultimis ir susmulkintais česnakais.
Želatiną užpilame stikline šalto virinto vandens, valandą pabrinkiname, kartkartėmis pamaišydami. Paskui želatiną pašildome ant silpnos ugnies iki 60-80 C, perkošiame, supilame pomidorų tyrę, išmaišome, ataušiname šaldytuve. Stingstanti tyrė dedama ant skiltelėmis supjaustytų avokadų. Įstatome į šaldytuvą, kad tyrė visiškai sustingtų.