Moliūgų sriuba


1 kg moliūgų,
0,5 l vištienos sultinio,
šaukštas sviesto,
šaukštas miltų,
šaukštas cukraus,
druskos,
baltųjų pipirų,
malto imbiero,
cinamono,
150 g virto kumpio,
200 ml saldžios grietinėlės.

Moliūgo gabalą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir 15 min. virti vištienos sultinyje. Masę sutrinti, kad išeitų labai skysta košė, ir sudėti į sriubą. Sviestą sumaišyti su miltais ir sudėti į sriubą. Sriubą paskaninti priekoniais. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į sriubą. Į sriubą įmaišyti 150 ml grietinėlės.
Likusią grietinėlę šaukštu užpilti ant sriubos ir paduoti į stalą.