Pertrinta šviežių grybų sriuba
500 g jautienos su kaulais,
1 morka, 1 svogūnas,
400 g šampinionų ar baltų grybų,
3 šaukštai miltų, 1 šaukštas sviesto,
1 trynys, 1,5 stiklinės pieno,
3 litrai vandens.
Iš mėsos ir kaulų išvirti sultinį. Grybus nuplauti ir supiaustyti. Morkas su svogūnais pakepinti riebaluose. Į indą sudėti grybus, pkepintas morkas su svogūnais, užpilti sultiniu ir uždengus indą virti 50-60 minučių. išvirtus grybus sumalti, užpilti pieno padažu (miltai paspirginti svieste iki gelsvumo, atskiesti pienu), pavirti, po to pertrinti per sietelį, įdėti druskos ir dar trumpai pavirti.
Pavirintą grybų masę užpilti sultiniu, įdėti sviesto, užbalinti išplaktu kiaušinio tryniu, atskiestu sultiniu.
Pertrinti šviežią grybų sriuba valgoma su pyrago džiuvesėliais.