Pertrinta žiedinių kopūstų sriuba


500 g jautienos arba vištienos mėsos su kaulais,
600 g žiedinių kopūstų,
1 morka,
1 svogūnas,
1/4 poro,
1/4 saliero,
5 kvepiantieji pipirai,
1.5 šaukšto sviesto,
0.5 petražolės,
2 šaukštai miltų,
1 trynys,
0.5 stiklinės grietinės ar grietinėlės,
3.5 l vandens.

Iš mėsos ir prieskoninių daržovių išvirti sultinį, perkošti.Žiedinių kopūstų žiedelius nupjauti, nuplauti, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirti.Morkas supjaustyti ir kartu su žiedinių kopūstų koteliais išvirti.Kai daržovės bus minkštos, pertrinti per sietelį, pridėti svieste paspirgintus ir sultiniu atskiestus miltus, visą masę sumaišyti ir supilti į sultinį.
Užbalinti išplaktu tryniu, sumaišytu su grietine arba pienu.
Lėkštę ar vazą pripilti sriubos ir įdėti virtų žiedinių kopūstų žiedelių.Atskirai prie sriubos duoti pyrago džiuvėsėlių.Šią sriubą galima virti ir be mėsos – su daržovių sultiniu.Išvirtas daržoves reikia kartu su visu skystimu pertrinti, sviestą paspirginti su miltais, supilti į daržovių sultinį ir užbalinti išplaktu tryniu, sumaišytu su grietine.