Mielinis pyragas su varške


50g mielių, 1 stiklinė pieno,
100g margarino,
3 šaukštai cukraus,
1 kiaušinis, 500g miltų.
Įdarui:
500g varškės,
1 kiaušinis,
0,5 stiklinės cukraus,
30g vanilės cukraus,
2 šaukštai spanguolių arba kitos uogienės,
0,5 kiaušinio aptepimui.

Mieles išsukame su cukrumi, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijojame truputį miltų ir paliekame, kad pakiltų. Tada margariną gerai išsukame su kiaušiniu ir įmaišome į jau pakilusią mielių masę. Toliau maišydami suberiame visus miltus. Gerai išminkome.
Nuo viso tešlos gabalo atskiriame 1/4 papuošimui. Skardą pabarstome miltais. Likusią tešlą iškočiojame ir išklojame į paruoštą skardą. Paruošiame įdarą. Varškę permalame arba pertriname per sietelį, suberiame cukrų, vanilės cukrų, išplaktą kiaušinį, gerai išmaišome ir dedame ant mielinės tešlos. Tešlos kraštus užlenkiame. Iš papuošimui skirtos tešlos tarp rankų iškočiojame 3 virveles, supiname kasą ir uždedame ją ant tešlos krašto.
Pyragą aptepame išplaktu kiaušiniu, o į varškę pridedame uogienės. Kepame 180C temperatūros orkaitėje apie 1 val.