Pievagrybių sriuba
Recepto autorius: Skanėstai
Buvo laikas, kai visai negaminau sriubų. Turėjau įsitikinimą, kad nemoku, kad sunku, kad ilgai… O gal tiesiog tingėjau?.. Bet pastaruoju metu labai pamėgau delnais “apsikabinti“ šiltą dubenį sriubos ir jausti kaip lėtai lėtai kaista žandai… Šį receptą radau pas Rūtą. Dievaži, be galo skani sriuba.
Reikia:
- 1 svogūno
- 200 g pievagrybių
- 100 g sviesto
- 5-6 v.š. miltų (priklauso, kokio tirštumo sriubos reikia)
- 1,5 l sultinio
- 200 ml grietinėlės (riebios)
- džiovintų krapų
- druskos, pipirų
Eiga: Svogūną susmulkinti ir pakepinti šaukšte aliejaus. Tada susmulkinti pievagrybius ir pakepinti kartu su svogūnais, kol sukris. Sviestą išlydyti puode, kuriame bus gaminama sriuba. Į jį po šaukštą, plakant šluotele, įmaišyti miltus, kad nebūtų jokių gumulėlių. Tuomet dalimis supilti sultinį, suberti grybus su svogūnais. Išmaišyti. Pilti grietinėlę, gardinti krapais, druska, pipirais (pagal skonį). Ir leisti užvirti. Labai skanu į dubenėlius įmesti paskrudintą batoną. Aš naudojau naminį – ausys linko bevalgant. ?
Skanaus!