Porų sriuba


400 g porų,
250 g bulvių,
stiklinė pieno,
2 šaukštai sviesto,
1/2 stiklinės grietinės,
kiaušinio trynys,
svogūno laiškų,
druskos,
pipirų.

Porus išvalyti nupjauti lapus, o baltąją dalį smulkiai supjautyti. Bulves nuskusti ir taip pat smulkiai supjaustyti. Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti porus. Puode užvirti 1 l vandens ir į verdantį vandenį supilti pakepintus porus, sudėti bulves, pasūdyti ir virti apie 20 min., kol bulvės suminkštės. Sriubą išplakti mikseriu, supilti pieną, užvirinti ir tuoj pat nuimti nuo ugnies. Kiaušinio trynį sumaišyti su grietine ir supilti į sriubą. Sriubą papipirinti ir, jei reikia, pasūdyti. Prieš patiekdama, sudėti svogūnų laiškus.
Sriubą patiekti su skrebučiais.