PRANCŪZŲ VIŠTIENOS TROŠKINYS SU VYNU


šaukštas saulėgražų aliejaus
1 šaukštas sviesto
6 viščiuko porcijos (pvz: 3 šlaunelės ir 3 krūtinėlės)
12 mažų svogūnėlių
6 ploni gabaliukai rūkytos sluoksniuotos kiaulienos
3 šaukštai brendžio
575ml raudono Burgundiško vyno
3 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio tarkuoto muskato
lauro lapų, kmynų, petražolių
druskos, maltų pipirų
2 šaukštai miltų
175g grybų kepurėlių
1 šaukštas pomidorų pastos
2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Apkepkite vištieną iš abiejų pusių, maždaug 8-15 minučių, kol gražiai pagels. Perdėkite vištieną į troškintuvą. Likusiuose riebaluose apkepkite svogūnėlius, išgriebkite ir sudėkite ant vištienos. Truputi pasmulkinę kiaulieną pakepinkite keptuvėje apie 2-3 minutes. Tada išgriebkite į troškintuvą. Viską kas yra troškintuve apšlakstykite brendžiu ir atsargiai uždekite. Tuomet kratykite puodą, kol liepsna užges ir tada supilkite vyną. Sudėkite prieskonius, smulkintus česnakus. Troškintuvą uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 val. Keptuvėje pakepinkite grybus ir sudėti į troškintą vištieną. Į keptuvę įdėti šaukštą riebalų (jeigu jų neliko, jei yra likę tinka tie patys) ir sumaišykite su miltais. Kepkite apie 2 minutes. Įpilkite truputi skysčio iš troškintuvo ir išmaišikyte iki vientisos masės. Tada padažą supilkite į troškintuvą, įdėkite pomidorų pastos ir patroškinkite dar apie 10 minučių. Patiekiant apibarstoma smulkintomis petražolėmis.