Rūkyti viščiukai


1-2 viščiukai, 2l marinato.
Marinatui: 2l vandens, druskos,
citrinos rūgšties ar acto,
2-3 svogūnai,
3-4 česnako skiltelės,
pipirų,1 šaukštelis kmynų,
1 šaukštelis cukraus,
lauro lapelių.

Viščiukus išdarinėti, išplauti ir įtrinti tokiu mišiniu:
1šaukštelis citrinos rūgšties, kmynų, smulkiai supjaustyti česnakai. Tuo mišiniu įtrinti iš vidaus ir iš išorės ir porai val. padėti vėsioje patalpoje. Paskui išvirti marinatą. Į verdantį vandenį pagal skonį įberti druskos, pipirų
sudėti lauro lapelius, nuluptus griežinėliais pjaustytus svogūnus, supilti pagal skonį citrinos rūgštimi arba actu parūgštintą vandenį, įdėti šaukštelį cukraus ir viską užvirinti. Ištrintus viščiukus pamerkti į karštą marinatą ir palaikyti keletą val. Paskui marinatą su viščiukais užvirinti ir virti 5 min. Po to puodą nukaisti, sandariai uždengti ir palaikyti, kol marinatas atvės. Iš atvėsusio marinato viščiukus išimti, gerai nusausinti ir rūkyti karštais dūmais, kol viščiukai pasidarys tamsiai rusvi.