Rusiški barščiai
200 g jautienos,
100 g kumpio,
80 g kiaulienos dešrelių,
100 g kumpio kaulų,
400 g jautienos kaulų,
0.5 gūžės šviežių kopūstų,
2 burokėliai,
10 pipirų,
1 lapelis,
2 morkos,
0.5 petražolės,
1 svogūnas,
truputis poro, saliero,
1 pomidoras,
2 šaukšteliai miltų,
1 šaukštas sviesto,
0.5 stiklinės grietinės,
cukraus,
acto,
petražolių lapelių,
3.5 l vandens.
Iš visų rūšių mėsos ir kaulų, prieskonių bei prieskoninių daržovių išvirti sultinį ir perkošti.Daržoves nuvalyti, supjaustyti.Burokėlius užpilti sultiniu, įdėti pomidorų tyrės, acto ir ištroškinti atskirame inde.Burokėliams baigiant troškintis, sudėti pakepintas morkas, petražoles, svogūnus ir dar patroškinti, kol visos daržovės bus minkštos.
Į perkoštą sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytus kopūstus, pavirinti, tada sudėti ištroškintas daržoves, svieste paspirgintus miltus, cukrų ir dar kartą užvirinti.
Duodant į stalą, į lėkštę įdėti virtos, gabalėliais supjaustytos mėsos, kumpio, griežinėliais supjaustytų kiaulienos dešrelių, užpilti karštais barščiais, įdėti grietinės ir supjaustytų petražolių lapelių.Grietinę galima paduoti ir atskirame indelyje.