RYŽIŲ SRIUBA


1,2 kg vištienos
0,5 kg jautienos kaulų
2 morkos
petražolė
pusė saliero
pusė stiklinės ryžių
druskos
krapų
kvapiųjų pipirų
lauro lapelių
2 l vandens

Iš paruoštos sukapotos vištienos, susmulkintų jautienos kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Verdama ant nestiprios kaitros, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, įberiama truputis druskos. Baigiant sultinų virti, įdedama pipirų, lauro lapelių ir 5-10 min. pavirus, mėsa išimama, sultinys iškošiamas, į jį sudedami atskirai pasūdytame vandenyje virti birūs ryžiai. Į lekštes dedama plonais šiaudeliais supjaustytų virtų morkų. Sriuba prieš valgant pabarstoma susmulkintais krapais ar petražolių lapeliais.