saldi vaisių sriuba su skryliais
Stiklinė džiovintų obuolių, 100 g razinų, 100 g džiovintų svarainių, stiklinė cukraus, stiklinė spanguolių sulčių, pusė citrinos, 2-2,5 l vandens, šaukštas krakmolo
Skryliams: stiklinė miltų, druskos, vandens, aguonų
Į verdantį vandenį sudėti nuplautus, susmulkintus džiovintus obuolius, svarainius, razinas, suberti cukrų ir virti, kol vaisiai suminkštės. Paskui suberti mažais gabalėliais supjaustytą citriną, supilti spanguolių sultis, truputyje šalto vandens išleisti krakmolą ir užvirinti.
Iš miltų, aguonų ir sūdyto vandens įmaišyti kietoką tešlą. Ją gerai išminkyti, iškočioti ir supjaustyti 3-4 cm kvadratėliais. Skrylius sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 5 min. Paskui išgriebti ir sudėti į sriubą. Vietoj skrylių galima dėti biriai virtų ryžių.
Sriubą patiekti šaltą.