Sluoksniuotos salotos su vištiena ir riešutais
(4 porcijos)
350 g majonezo
4 morkos
3 bulvės
4 kiaušiniai
100 g fermentinio sūrio
250 g vištienos krūtinėlių filė
6 graikiškų riešutų branduoliai
100 g pievagrybių
1. Atskirai išvirti vištieną, morkas, bulves, kiaušinius ir grybus.
2. Visus produktus susmulkinti. Lygiai pusę produktų berti sluoksniuojant į plokščią dubenį: pirmiausia morkas, paskui sūrį, kiaušinius ir bulves.
3. Ant sluoksniuotų produktų lygiai užpilti majonezo ir užberti susmulkintą vištieną, o ant jos – grybus bei pabarstyti kapotais (ne maltais) riešutais.
4. Pakartoti visą sluoksniavimo procedūrą šia tvarka: bulvės, kiaušiniai, majonezas, sūris, morkos.
5. Salotas pastatyti nakčiai į šaldytuvą, kad gerai susigertų majonezas.