Sriuba "Neptūno karalystė"
50 g raudonųjų pupelių
50 g baltųjų pupelių
4Og morkų·
1/2 svogūno
1 skiltelės česnako
2 šaukštų žaliųjų šviežių arba šaldytų žirnelių
žiedinio kopūsto
12 šaldytų krevečių
aliejaus
250 g konservuotos žuvies savo sultyse
druskos
2 šaukštų kapotų krapų
Pupeles užmerkite 6 val. Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite ir viską apkepkite aliejuje. Į 800 g verdančio vandens įdėkite išbrinkintas pupeles, virkite 30·40 min., tuomet sudėkite žaliuosius žirnelius, apkeptas daržoves, virkite dar 10 min. Sudėkite konservuotą žuvį kartu su skysčiu, žiedynais išskirstytą kopūstą, krevetes, įberkite druskos ir virkite 7-10 min, Paruoštą sriubą pabarstykite žalumynais.