Suomiška žuvienė


1 kg šviežių žuvų,
1 svogūnas, 1 poras,
4 bulvės, 1 šaukštas miltų, 1 stiklinė pieno,
1 lauro lapelis,
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų, 2 šaukštai smulkintų krapų,
2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų.

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite. Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves. Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min. Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min. Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite. Tada suberkite krapus ir svogūnus.