Švediška vištiena
800-1000g svorio višta,
80 g sviesto,
120 g svogūno galvučių,
40 g miltų,
2 stiklinės grietinės arba rūgštaus pieno,
stiklinė sultinio,
20 g sulčių,
stiklinė ryžių,
40 g žalių salotų,
druskos.
Vištą išdaryti, nuplauti ir iš visų pusių įtrinti druska.Įdėti į puodą su sviestu ir pašauti į orkaitę, kad paraustų.Vištą iš orkaitės išimti, į puodą sudėti supjaustytą griežinėliais, apvirtą ir nuvarvintą svogūną, pagruzdinti, sudėti miltus, vėl pagruzdinti, po to supilti grietinę at rūgusį pieną, sultinį ir gerai išmaišyti.
Vištieną sudėti į sultinį ir troškinti, kol suminkštės.Išėmus mėsą, sultinį perkošti, uždaryti sviestu ir citrinų sultimis.Patiekti su plovu, virtais ryžiais arba naminiais lakštiniais.Atskirai tiekti žalias salotas.
Apskaičiuota 4-5 porcijoms.