Vyšnių pyragas


Jums reikės:
400g miltų,
40g mielių,
3 šaukštų cukraus,
100g sviesto,
1/2 stiklinės pieno,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
druskos.
Taip pat:
vanilinio cukraus,
4 stiklainių vyšnių kompoto (po 700ml),
800g varškės,
500g tirštos grietinės,
50g krakmolo,
10 kiaušinių,
3 šaukštų tarkuotų džiūvesėlių,
pakelio vyšnių žėlės.

Mieles sutrinkite su šaukštu cukraus ir puse kiekio pieno. Sumaišykite įbėrusį truputį miltų ir padėkite 15 min. šiltai,kad tešla pakiltų. Suberkite miltus, ištirpdytą sviestą, 2 šaukštus cukraus, vanilinio cukraus, druską ir kiaušinį. Užmaišykite tešlą ir padėkite, kad pakiltų. Vyšnias nusunkite, skystį palikite. Varškę sutrinkite su vaniliniu cukrumi, grietine ir cukrumi. Suberkite krakmolą, įkulkite kiaušinius ir viską sumaišykite. Tešlą iškočiokite, pabarstykite tarkuotais džiūvesėliais ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Ant tešlos tepkite varškės masę ir kepkite 50 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Po 25 min. pabarstykite tešlą puse kiekio vyšnių ir kepkite, kol pyragas visai iškeps. Išimkite, pabarstykite likusiomis vyšniomis ir leiskite pyragui ataušti. 2 stiklinės vyšnių kompoto užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Suberkite želę ir sumaišykite. Kai pradės stingti, užpilkite ant tešlos. Padėkite šaltai, kad žėlė visai sustingtų.