TRINTA MORKŲ SRIUBA


800g morkų 2 riekės skrudintos duonos
1l daržovių sultinio 2 šaukštai grietinėlės
1 šaukštas miltų 2 šaukštai kapotų prieskoninių žalumynų
3 šaukštai sviesto porą šlakelių citrinos sulčių
druskos, pipirų pagal skonį

Morkos nuskutamos, gerai nuplaunamos ir susmulkinamos griežinėliais. Sudėtos į daržovių sultinį, jos užvirinamos ir 30 minučių paverdamos uždengtame puode. Ištroškintos morkos pertrinamos per sietelį. Miltai sumaišomi su dviem šaukštais sviesto ir suminkomas kukulis. Jis įdedamas į sriubą ir išplakamas kulinarine šluotele. Sriuba dar porą minučių paverdama, tada pasūdoma, suberiami pipirai, citrinos sultys. Skrudinta duona supjaustoma kubiukais, jie kepinami svieste, kol gražiai paruduoja. Į sriubą supilama grietinėlė ir išmaišoma. Į kiekvieną sriubos dubenėlį įberiama skrebučių ir kapotų prieskoninių žalumynų.
Vietoj skrebučių sriubą galima pagardinti kepintų dešrelių griežinėliais.