Perlinių kruopų sriuba su grybais


500 g jautienos su kaulais,
2/3 stiklinės perlinių kruopų,
30 g džiovintų grybų,
200 g prieskoninių daržovių,
10 abiejų rūšių pipirų,
1 lauro lapas,
1 stiklinė grietinės,
3 l vandens.

Iš mėsos, prieskoninių daržovių ir grybų išvirti sultinį.Paskui nukošti, grybus išėmus supjaustyti mažais pailgais gabalėliais ir vėl sudėti į sultinį.
Kruopas virti atskirame inde.Pirmiausia jas reikia nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir, įstačius puodą į kitą indą su verdančiu vandeniu, virti, kol pasidarys minkštos.Po to skystimą nupilti.
Išvirtas kruopas sudėti į nuskaidrintą sultinį, pakaitinti ir užbalinti rūgščia grietine.