Pertrinta pomidorų sriuba
500 g mėsos su kaulais,
700 g pomidorų,
1 morka,
0.5 petražolės,
1 svogūnas,
0.5 poro,
0.5 saliero,
10 pipirų,
1 lauro lapelis,
2 šaukštai ryžių,
1.5 šaukšto miltų,
1 šaukštas sviesto,
2/3 stiklinės grietinės,
3.5 l vandens.
Išvirti mėsos sultinį, perkošti.Pomidorus supjaustyti ir kartu su pakepintomis morkomis ir kitomis prieskoninėmis daržovėmis, užpylus truputį sultinio, patroškinti, paskui pertrinti per sietelį, pridėti druskos, svieste pakepintų ir sultiniu atskiestų miltų, išmaišyti ir, sudėjus į sultinį, pavirinti 10 min.Ryžius išvirti atskirai.
Į vazą arba lėkštę įpilti sriubos, įdėti virtų ryžių ir užbalinti rūgščia grietine.