Pusmarškoniai kukuliai


3-4 bulvės,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė krakmolo,
50g lašiniukų,
1 stiklinė grietinės,
1 svogūnas,
mėtų, druskos.

Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Tuo skysčiu, kuriame virė bulvės, užplikyti krakmolą: nuovirą pilti maža srovele ir mediniu šaukštu smarkiai sukti, kad krakmolas nesuliptų į gumuliukus. Į ataušusias bulves supilti krakmolą, įmušti kiaušinius, įberti druskos, susmulkintų mėtų lapelių ir viską gerai išminkyti. Tarp delnų formuoti kukulius, dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-12 min. Išvirusius išgriebti kiaurasamčiu. Lašiniukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti, sudėti svogūnus, truputį pakepinti, supilti grietinę, užvirinti ir nukaisti. Tuo padažu užpilti karštus kukulius ir patiekti.