Trinta sriuba su voveraitėmis
4 porcijoms reikės:
1 didelės cukinijos
2 kubelių daržovių sultinio
6 – 7 šaukštų sviesto
3 šaukštų miltų
150 – 200 g voveraičių
2 šakelių raudonėlio
stiklinės grietinės
krapų puošti
Cukiniją sutarkuokite stampia trintuve. Užvirkite 1 litrą vandens, įdėkite sultinio kubelius, cukiniją ir virkite, kol suminkšties. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, pabarstykite miltais ir pakepinkite. Įpilkite 1 – 2 šaukštus šalto vandens ir sumaišykite, kad masė taptų vientisa. Į verdančią sriubą dėkite visą laiką maišydami po šaukštą miltų. Virkite 5 min, nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite plaktuvu arba pertrinkite per sietą. Sriubą vėl užvirinkite, sudėkite voveraites ir virkite 20 min. Baigdama pagardinkite prieskoniais ir susmulkintu raudonėliu. Kiekviena porciją papuoškyte šaukšteliu grietinės ir krapais.