Kaimiški patisonai


4 porcijoms reikės:
2 mažų patisonų (po 300 g)
5 šaukštų aliejaus
2 mažų svogūnėlių
2 apdžiūvusių bandelių
300 g kiaulienos faršo
druskos, pipirų, čiobrelių
200 g virtų ryžių

Padažui:
1 svogūno
5 šaukštų aliejaus
500 g pomidorų
4 skiltelių česnako

Nupjaukyte patisonų viršunėles. Išsskobkite minkštimą (išvalykite seklytes), supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite aliejuje su pjaustytais svogūnėliais. Bandeles išmirkykite, nuspauskite ir sumaišykite su mėsa. Pagardinkite prieskoniais. Sudėkite ryžius ir patisonų minkstymą. Prikimškite patisonus ir uždenkyte viršunėlėmis. Sudėkite į kepimo formą, užpilkyte 3 šaukštais vandiens. Kepkite 30 min iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuimkyte viršunėles ir kepkite 15 min.
Padažui:
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkyte aliejuje. Sudėkite pjaustytus pomidorus ir česnaką, pagardinkyte prieskoniais. Troškinkyte 5 min. Padažą užpilkyte ant patisonų prieš juos patiekdami.