Valstiečių sriuba


500 g mėsos,
0.5 gūžės šviežių kopūstų,
8 bulvės,
2 morkos,
1 petražolė,
10 pipirų,
2 lapeliai,
1 svogūnas,
4 pomidorai,
1 šaukštas sviesto arba taukų,
0.5 stiklinės grietinės,
3.5 l vandens.

Iš mėsos išvirti sultinį, perkošti.Kopūstus supjaustyti kvadratėliais, o kitas daržoves – griežinėliais.Morkas, petražoles, porus, salierus ir svogūną paspirginti taukuose.Į indą sudėti paspirgintas daržoves ir kopūstus, užpilti perkoštu sultiniu, užvirinti.Bulves supjaustyti gabalėliais ir, sudėjus į sriubą, virti 30 min.Baigiant virti, pridėti skiltelėmis supjaustytų pomidorų, pipirų, lauro lapą, druskos ir pavirinti dar 10 min.Po to sriubą užbalinti rūgščia grietine arba užspirginti kiaulienos spirgučiais.