Obuolių salotos su skrudintais migdolais
1/8 baltojo vyno,
2 šk. citrinų sulčių,
2 šk. medaus,
1/4 šk. cinamono,
25g skaldytų migdolų,
1 šk. sviesto,
500g obuolių,
100g vynuogių.
Vyną užvirinti su citrinos sultimis, medumi, cukrumi ir cinamonu. Palikti, kad atvėstų. Migdolus šiek tiek paskrudinti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti šiaudeliai ir iškart suversti į vyno nuovirą, kad nepatamsėtų. Vynuoges perpjauti pusiau, išimti sėklas. Aštriu šaukšteliu išskobti vynuogių minkštimą ir sudėti į salotas. Salotas laikyti pridengtame dubenėlyje iki patiekiant. Salotas pagardinti, jei reikia, sudėti į dubenėlius ir dar apibarstyti migdolais.