GULIAŠAS SU BALTU VYNU
500g minkštos jautienos 100g saliero
100g rūkytos šoninės 2 šaukštai konservuotų žalių žirnelių
1 šaukštas sviesto 5 bulvės
2 stiklinės balto sauso vyno 2 morkos
2 svogūnai 100g petražolės šaknų
3 skiltelės česnako 2 šaukštai krapų
1 raudona paprika svogūnų laiškų, petražolių lapelių
druskos, pipirų
Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Spirgučius sudėti į puodą, o likusiuose riebaluose pakepinti mėsą. Ją taip pat sudėti į puodą. Paruošti daržoves: svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti, bulves supjaustyti griežinėliais, visas kitas daržoves šiaudeliais. Viską sudėti į puodą su mėsa. Pasūdyti, įberti pipirų, supilti vyną ir uždengus troškinti ant silpnos ugnies 35 min. Jei išgaruos daug skysčio, įpilti karšto virinto vandens. Prieš patiekiant į guliašą sudėti žirnelius ir susmulkintus žalumynus. Valgyti su batonu.