Veršienos sriuba su skryliais


600 g veršienos,
10 pipirų,
2 lapeliai,
1 morka,
0.5 petražolės,
druskos,
0.5 stiklinės grietinės,
1 šaukštas sviesto,
petražolių lapelių,
3 l vandens.
SKRYLIAMS :
1 kiaušinis,
1.5 stiklinės miltų,
truputis pieno,
druskos.

Iš veršienos mėsos ir prieskonių išvirti sultinį.Skryliams skirtus miltus, kiaušinį ir vandenį suminkyti, ant lentos plonai iškočioti ir ratuku supjaustyti 1 cm pločio, 3 cm ilgio juostelėmis.Skrylius sudėti į verdančią sriubą ir uždengus išvirti.Sviestą paspirginti, supilti į sriubą ir užbalinti grietine.Duodant į stalą, sriubą pabarstyti žaliais petražolių lapeliais.