Baklažanai su mėsos įdaru


(4 porcijos)
2 baklažanai
2 šaukštai citrinos sulčių
3 skiltelės česnako
6 pomidorai (Pomidorai)
petražolių
2 svogūnai
svogūnų laiškai (3 svogūnų)
300 g jautienos faršo
2 šaukštai aliejaus
75 g Parmezano sūrio

1. Baklažanus perpjauti išilgai per pusę. Išskobti minkštimą, supjaustyti jį kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis, jomis taip pat įtrinti išskobtų baklažanų vidų. Česnaką susmulkinti ir įtrinti juo baklažano vidų, pasūdyti.
2. Pomidorus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Susmulkinti petražoles ir svogūnų laiškus.
3. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Svogūnų galvutes supjaustyti, sumaišyti su jautienos faršu ir pakepinti aliejuje. Pabaigoje sudėti susmulkintas daržoves ir dar šiek tiek patroškinti. Pagardinti žiupsneliu Parmezano, petražolėmis ir prieskoniais. Į išskobtus baklažanus pridėti paruošto įdaro ir apibarstyti sūriu. Kepti 70 min.