Vištiena padaže


1 svogūnas, 50g sviesto arba margarino,
200g grybų, 1 šaukštas miltų,
po pusę stiklinės balto vyno (sauso),
vištienos sultinio ir grietinės,
2 stiklinės kapotos virtos vištienos,
2 šaukštai citrinos sunkos, 2 šaukšteliai kapotų šviežių krapų,
druskos, paprikos, baziliko lapelių (sutrintų ).

Sukapotą svogūną pakepinti svieste. Sudėti nuplautus ir supjaustytus grybus. Maišant kepinti apie 5 min. Įmaišyti miltus ir visus prieskonius. Pakepinti apie min. Maišant supilti sultinį ir vyną. Kai viskas susimaišys ir pradės virti, tada uždengti ir ant labai silpnos ugnies pakaitinti apie 5 min. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti grietinę, citrinos sunką, kapotus krapus. Pabaigoje sudėti vištienos gabaliukus. Viską išmaišyti ir lengvai šildyti žiūrint, kad neužvirtų. Patiekti su virtais makaronais.