Vištiena su sezamo sėklomis


Višta,
0.5 šaukštelio druskos,
įvairių prieskonių pagal skonį,
2 šaukštai grietinės,
3 saliero lapkočiai,
pipirų,
žiupsnelis džiovinto imbiero,
2 šaukštai aliejaus,
sauja sezamo sėklų.

Sėklas pakepinti keptuvėje, kol įgaus aukso atspalvį.Vištą virti ant silpnos ugnies pasūdytame vandenyje su prieskoniais ir grietine.Mėsą nuimti nuo kaulų ir supjaustyti šiaudeliais ar kubeliais.Salierų lapkočius susmulkinti, truputį pavirti vištienos sultinyje.Išgriebus nuvarvinti.Dubenėlyje vištieną, salierus, imbierą, pipirus gerai sumaišyti.Užpilti aliejumi, paviršių apibarstyti pakepintomis sezamo sėklomis.