VIŠTIENOS KUKULIAI


0,5 kg vištienos
2-3 riekelės pyrago
pusė stiklinės pieno
šaukštas sviesto
kiaušinis
pusė stiklinės grietinės arba grietinėlės
prieskonių
druskos
prieskoninų daržovių
stiklinė svogūnų padažo

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, imušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, sviestas, pasūdoma, gerai išmaišoma ir jei masė tiršta, atskiedžiama grietinėle. Daromi vydutinio dydžio kukuliai ir verdami nedideliame vandens kiekyje su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis.
Kukuliai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti sviestu, apibarstyti supjaustytais petražolių lapeliais ar džiūvėsėliais. Bulvių košė ar troškintos morkos duodamos atskirai arba gražiai sudėliojamos to paties pusdubenio pakraščiuose. Svogūnų arba kitas koks švelnus baltasis padažas duodamas padažinėje.