VIŠTIENOS PLOVAS


1 kg višta
prieskoninių žalumynų
1-2 lauro lapeliai
3 gvazdikėliai
mažas aštrusis ankštinis pipiras
125 g aliejaus arba sviesto
2 stiklinės ryžių
2 šaukštai razinų
1-2 šaukštai migdolų
druskos, maltų pipirų ir kario prieskonių

Vištą išvirti su stambiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais ir prieskoniais. Ryžius perplauti nusausinti, pakepinti su puse normos riebalų. Tada įpilti 4 stiklines vištienos sultinio, įberti druskos, maltų pipirų, kario miltelių, razinų, viską 10 min. pavirinti ant silpnos ugnies, tada gerai uždengti dangčiu ir 10 min. palaikyti šiltai. Vištieną, išėmus kaulus, supjaustyti mažais gabaliukais, pakepinti su likusiais riebalais. Migdolus paspraginti, suberti į ryžius. Patiekalas turi būti labai aštrus, bet kartu ir saldus.