Vištienos suktinukai su omletu
1 višta,
2 riekelės batono,
2 kiaušiniai,
50 g pieno,
truputis druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
miltų apvoliojimui,
aliejaus kepimui.
Omletui :
3 kiaušiniai,
50 g pieno,
truputis druskos, pipirų.
Vištieną ir piene išmirkytą batoną 2 kartus permalame mėsmale.Supilame išplaktus kiaušinius, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome.
Omletui kiaušinius išplakame, supilame pieną, suberiame prieskonius, dar kartą išplakame ir pilame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.Kepame orkaitėje.
Ant vištienos masės blynelio dedame gabalėlį omleto, suformuojame suktinuką, kurį pavoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, o paskui orkaitėje.Suktinukus valgome su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Prie šių suktinukų galima pasigaminti ir padažą.Į keptuvę, kurioje kepė suktinukai, įberiame šaukštą miltų.Juos pakepame iki aukso spalvos.Tada įpilame šalto virinto vandens, išmaišome iki vientisos masės, pabarstome prieskoniais, įdedame šaukštą grietinės ir užpilame ant suktinukų.