Žuvų sultinys


1 kg žuvų,
35 g ikrų,
10 pipirų,
2 lauro lapeliai,
0.5 petražolės,
0.5 svogūno,
1/4 poro,
1/4 saliero,
3.5 l vandens.

Žuvų sultiniui tinka įvairios mažos žuvys, žuvų kaulai, galvos ir kitos žuvų atliekos.Žuvis ir jų atliekas švariai nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir, uždengus indą, lėtai virti.Kai užvirs, nugraibyti putas, sudėti nuvalytas ir nuplautas prieskonines daržoves bei prieskonius ir toliau virti ant mažos ugnies 1 val. Tada išgriebti žuvų galvas, išimti iš jų mėsą ir, pastarąją sudėjus atgal į sultinį, pasūdyti bei virti 2 val.
Kai sultinys išvirs, leisti nusistoti, paskui perkošti per sietelį.