Bulvių sriuba su pievagrybiais


500 g bulvių
1 l daržovių sultinio
250 g pievagrybių
1 svogūnas
0,5 stiklinės grietinės
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 lauro lapas
2 grūdeliai kvepiančiųjų pipirų
1 šaukštas smulkintų petražolių
druskos, pipirų

Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti, užpilti verdančių sultiniu, įdėti lauro lapą, kvepiančių pipirų ir virti 10 min. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Į karštą keptuvę įdėti sviesto ir susmulkintą svogūną,truputi pakepinti ir sudėti supjaustytus grybus, kepti 12 -15 min. Tada įdėti šaukštą miltų, išmaišyti ir dar truputi pakepinti. Paskui visą keptuvės turinį supilti į puodą kur yra bulvės ir dar virti 15 min. Sriubą užbalinti grietine, paskaninti druska ir pipirais.