Angliškas obuolių pyragas


6-8 asmenims
360 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
150 g sviesto
500 g obuolių
425 g konjake mirkytų džiovintų vaisių ir cukatų
1 citrinos nutarkuota geltonoji žievelė
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
plaktos grietinėlės

Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 min. tešlą pastovėti. Tešlą padalykite į dvi dalis. Pirmąją tešlos dalį iškočiokite ir ja išklokite 28 cm skersmens žemos tortinės dugną ir sieneles. Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklides ir supjaustykite skiltelėmis. Citrinos žievelę sumaišę su džiovintais vaisiais ir cukatais, juos sukrėskite ant tešlos. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite į 12 juostų. Pyragą papuoškite perpintomis juostomis, jų galus suspausdami su pyrago sienelėmis. Juostas ir pyrago kraštą patepkite plaktu kiaušiniu. Pabarstę cukrumi, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite 35 minutes. Į stalą dar šiltą pyragą patiekite su plakta grietinėle.