Apelsinų ir morkų pyragas
1 stiklinė minkšto sviesto,
2 stiklinės cukraus,
4 kiaušiniai,
1,5 stiklinės tarkuotų morkų,
pusė stiklinės kapotų riešutų,
1 šaukštas apelsino žievelės,
3 stiklinės miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
1/3 stiklinės apelsinų sunkos.
Trinti cukrų su sviestu, kol masė pasidarys šviesi. Įplakti po vieną kiaušinį, gerai išmaišyti. Įmaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į masę pakaitomis su apelsino sunka. Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Kepti karštoje orkaitėje apie val. Išėmus iš orkaitės, dar palaikyti formoje apie 15 min., tada išversti ant grotelių.
Glajui:
1 stiklinė cukraus pudros,
1 šaukštas minkšto sviesto,
1 šaukštelis tarkuotos apelsinožievelės,
1 šaukštas apelsinų sunkos,
Viską gerai sumaišyti. Šiuo glajumi aplaistyti pyragą ir padžiovinti.