Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Užderėjo saldumynų paskutiniu metu 🙂
Šįkart išvaizda gal ir negalintis labai pasigirti, bet tikrai puikus, seniai nusižiūrėtas pyragas. Su karameeeeele [vėl] ir ananasais. Niam.
O šiam skanučiui išsikepti reikia:

Pyragui:

  • 2 kiaušinių
  • puodelio miltų
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 6 didelių šaukštų sviesto [kambario temperatūros]
  • 8 šaukštų vandens [geriau naudot pieną – neturėjau]
  • vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
  • šaukštelio kepimo miltelių

Karamelei:

  • 3 šaukštų sviesto
  • 3/4 puodelio cukraus
  • +7 ananaso griežinėlių, uogienės arba uogų

Gaminimas:

Ananasų griežinėlius išimam iš skardinės, padedam ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų sirupo perteklius.

Kiaušinius išplakam su 2 šaukštais vandens ar pieno. Imaišom vanilinį cukrų ar vanilės esenciją.

Miltus sumaišom su cukrum, kepimo milteliais, įmaišom sviestą, po truputį maišant pilam kiaušinių plakinį, likusius 6 šaukštus pienos ar vandens. Išmaišom iki tolydžios masės.

3 šaukštus sviesto įdedam į kepimo indą, pašaunam į iki 185C įkaitintą orkaitę, kai ištirpsta, pilam cukrų, išmaišom, paskirstom tolygiai, per vidurį dedam vieną ananaso griežinėlį, aplink išdėliojam likusius. Į ananaso griežinėlių vidurį dedam uogienės.  Ant viršaus pilam tešlą, paskirstom. Kepam iki 190 įkaitintoj orkaitėj ~40-45min, kol gražiai paruduoja ar kol medinis pagaliukas ištrauktas būna švarus. Iškepus ištraukiam iš orkaitės, už keleto minučių, kai nustoja burbuliuot karamelė, dedam ant viršaus apverstą lėkštę ir atsargiai apverčiam pyragą į lėkštę. Jei nukrenta koks ananaso gabaliukas ar uogienė, uždedam atgal.

Skanaus!
Už receptą ačiū Michelle.
Apverstas ananasų pyragas
Apverstas ananasų pyragas
Apverstas ananasų pyragas