Apverstas ananasų pyragas
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Užderėjo saldumynų paskutiniu metu 🙂
Šįkart išvaizda gal ir negalintis labai pasigirti, bet tikrai puikus, seniai nusižiūrėtas pyragas. Su karameeeeele [vėl] ir ananasais. Niam.
O šiam skanučiui išsikepti reikia:
Pyragui:
- 2 kiaušinių
- puodelio miltų
- 0,5 puodelio cukraus
- 6 didelių šaukštų sviesto [kambario temperatūros]
- 8 šaukštų vandens [geriau naudot pieną – neturėjau]
- vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
- šaukštelio kepimo miltelių
Karamelei:
- 3 šaukštų sviesto
- 3/4 puodelio cukraus
- +7 ananaso griežinėlių, uogienės arba uogų
Gaminimas:
Ananasų griežinėlius išimam iš skardinės, padedam ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų sirupo perteklius.
Kiaušinius išplakam su 2 šaukštais vandens ar pieno. Imaišom vanilinį cukrų ar vanilės esenciją.
Miltus sumaišom su cukrum, kepimo milteliais, įmaišom sviestą, po truputį maišant pilam kiaušinių plakinį, likusius 6 šaukštus pienos ar vandens. Išmaišom iki tolydžios masės.
3 šaukštus sviesto įdedam į kepimo indą, pašaunam į iki 185C įkaitintą orkaitę, kai ištirpsta, pilam cukrų, išmaišom, paskirstom tolygiai, per vidurį dedam vieną ananaso griežinėlį, aplink išdėliojam likusius. Į ananaso griežinėlių vidurį dedam uogienės. Ant viršaus pilam tešlą, paskirstom. Kepam iki 190 įkaitintoj orkaitėj ~40-45min, kol gražiai paruduoja ar kol medinis pagaliukas ištrauktas būna švarus. Iškepus ištraukiam iš orkaitės, už keleto minučių, kai nustoja burbuliuot karamelė, dedam ant viršaus apverstą lėkštę ir atsargiai apverčiam pyragą į lėkštę. Jei nukrenta koks ananaso gabaliukas ar uogienė, uždedam atgal.
Skanaus!
Už receptą ačiū Michelle.