Apverstas spanguolių pyragas
1/4 stiklinės sviesto arba margarino,
2/3 stiklinės cukraus,
1 šaukštas tarkuotos apelsino žievelės,
pusė šaukštelio vanilės estrakto,
2 stiklinės šviežių spanguolių,
1/3 stiklinės cukraus.
Sviestą pašildyti, kad išsileistų. Įdėti 2/3 stiklinės cukraus , apelsino žievelę ir vanilę. Išmaišyti ir supilti į kepimo formą. Spanguoles nuplauti ir sukapoti. Sumaišyti su 1,3 stiklinės cukraus ir lygiai paskirstyti formoje.
1,5 stiklinės miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, pusė stiklinės sviesto arba margarino, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, po pusę stiklinės cukraus ir pieno, 1 kiaušinis.
Sviestą ištrinti su vanile. Įmaišyti cukrų ir išplakti kiaušinį. Miltus su kepimo milteliais persijoti ir įmaišyti į tešlą su pienu. Tešlą gerai išsukti ir sudėti ant spanguolių. kepti apie 50 min. labai karštoje orkaitėje. Iškeptą pyragą apipjauti aplink, uždengti ir palaikyti, kad atvėstų. Patiekti galima šiltą arba šaltą, su ledais arba plakta grietinėle.