Graikiškos tuno salotos
150 g ilgagrūdzių ryžių
1/2 šaukštelio druskos
pipirų
1svogūno
150 g pomidorų
2 šaukštų citrinos sulčių
75g paprikos
2 kiaušinių
75 g alyvuogių
150 g konservuoto tuno savo sultyse
30 g salotų lapų
2 šaukštelių raudonojo vyno acto
300 g konservuotų baltųjų pupelių
Ryžius išvirkite biriai. Pupeles nupilkite, tuną sumaišykite šakute. Smulkiai supjaustykite papriką, svogūną ir alyvuoges. Sumaišykite ryžius, pupeles, tuną, papriką, svogūną ir alyvuoges. lšmaišykite, apšlaktykite actu, įberkite druskos, pipirų, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 val. Išvirkite kiaušinius, nulupkite, perpjaukite kievieną į 4 dalis. Pomidorus supjaustykite skitelėmis. Lėkštę išklokite salotų lapais, į vidurį sudėkite salotas, papuoškite pomidorų ir kiaušinių skiltelėmis.