Australiškas vaisių tortas
450 g įvairių vaisių,
150 g sviesto,
stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
½ šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
pakelis vanilinio cukraus,
½ šaukštelio geriamosios sodos,
2 ½ stiklinės miltų,
šaukštelis džiovintų mielių.
Nuplauti, paruošti vaisiai, sviestas, cukrus ir prieskoniai sudedami į puodą, užpilami stikline vandens ir 10 min. paverdami. Gauta masė atvėsinama, sumaišoma su geriamąja soda, išplaktais kiaušiniais, miltais su išleistomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Į 20 cm skersmens torto formą įklojamas sviestu išteptas pergamentinis popierius, sudedama paruošta masė. Tortas kepamas vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Jis supjaustomas antrą arba trečią dieną.