Baltas tortas su spanguolėmis


biskvitui:
175g sviesto (margarino)
175g cukraus
5 kiaušiniai
2v.š. marmelado
175g šokolado
175g miltų
1n.a.š. kepimo miltelių
50g susmulkintų migdolų
kremui:
250g sviesto
250g cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1a.š. tarkuotų apelsino žievelės.

Biskvito paruošimas: sumaišyti kiaušinių trynius,marmeladą ir garuose ištirpintą šokoladą, į gautą masę sudėti labai gerai su cukrumi išsuktą sviestą, paskui persijotus miltus, kepimo miltelius,susmulkintus migdolų riešutus ir galiausiai – iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Apvalios skardos dugną ištepti riebalais, sudėti tešlą ir kepti maždaug 50 min. +175C orkaitėje. Iškeptą biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris plokštainius. Kremo paruošimas: labai gerai išsukti sviestą su cukrumi ir kiaušinių tryniais, po to suberti tarkuotas apelsino žieveles ir tirpią kavą. Kiekvieną biskvito sluoksnį sutepti spanguolių uogiene, kremu ir pabarstyti riešutų bei džiovintų vaisių mišiniu. Viršutinį sluoksnį puošti kremu ir iš spanguolių bei sidabrinių saldainių sudėliotomis gėlytėmis. Gaminti iš vakaro.