Bananinis pudingas

Bananinis pudingas

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Reikalingi ingredientai:

  • ~100g prancūziško batono
  • 2 kiaušiniai
  • šaukštas rudojo romo
  • šiek tiek daugiau nei puodukas pieno
  • kiek mažiau nei pusė puoduko rudojo cukraus [arba pagal skonį]
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • šiek tiek malto muskato
  • 2 gerai sunokę bananai

Procesas:

Kiaušinius, romą ir cukrų išplakam, pilam cukrų, cinamoną, muskatą, dar kiek paplakam.Batoną supjaustom nedideliais kubeliais, dedam į didoką indą, kiaušinių/pieno/prieskonių masę užpilam ant supjaustyto batono, paslėgiam, kad viskas būtų apsemta, dedam ant viršaus maistinę plėvelę ar maišelį, gražiai uždengiam ir paliekam šaldytuve valandai.Po jos sublenderinam bananus, įmaišom juos į batono/pieno/prieskonių masę.Viską pilam į paruoštą kepimo indą [maniškis buvo gilus ir siauras – na toks, duoninis :))], kepam 175C orkaitėj 30-40min.

Originaliam recepte dar buvo siūlomas, manau, vertas dėmesio romo padažas, bet aš, kaip visada, kai turiu reikalą su sirupais ar kitais momentais, kai reikia tirpdyt cukrų, kažkaip vis nesugebu nieko padaryt gerai :)) tad maniškis padažas tapo karameliniais saldainiais ir tiek :)) Pati valgiau su padažu/kremu, kuris buvo likęs po šio patiekalo.
Niekada nesu valgius nieko panašaus, bet man patiko!

Skanaus ir jums!
Bananinis pudingas
Bananinis pudingas