Šaldytas braškinis Tiramisu

Šaldytas braškinis Tiramisu

Recepto autorius: Saldu sūru

Birželis. Rytą prabudus praveri langą, ir baltas jazminas kutena nosį svaiginančiu aromatu. Tik vakar nupjauta žolė džiūsta saulės atokaitoje. Jos kvapas primena tas puikias vaikystės vasaras, kai vakarais guolį klodavom klojime ant šieno. Smarkus ir šiltas popietinis lietus užklumpa netikėtai, sustoji ir pakeli veidą, kad nupraustų. Raudonuoja saulėje nukaitusi žemuogių pievelė – pamiršti viską, skini kvapnumą saujomis. Ir dar daugiau kvapų. Vantoms priskinti jauni berželiai iškvėpina palėpę. Gaiva dvelkiantis vakaras prie dar nespėjusio įkaisti miško. Puode kunkuliuojanti braškių uogienė. Pašalėje nuskintų mėtų arbata, geriama terasoje ištiesus kojas su kvapniausiu pirmo sukimo medumi. Kol vakare nugrimzti į miegus, atsigulęs į lauke džiovintais skalbiniais paklotą lovą.  Užuodžiu – vasara jau prasidėjo.

Vasariškas gaivinantis desertas, įtiks ledų, braškių ir Tiramisu gerbėjams. Žinoma, šaldyti nebūtina – po 4-5 valandų mėgausitės Tiramisu su braškėmis :).

Reikės (maždaug 15 gabaliukų deserto):

  • 1 st. stiprios kavos
  • Savoiardi sausainių (apie 20-25 arba pusė didelio pakelio)
  • 3 v.š. braškių likerio (amareto, kokosų likerio, Vana Tallin ar kt.)
  • 3 kiaušinio trynių
  • 0,5 st. cukraus
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 g grietinėlės
  • 1 st. smulkiai pjaustytų braškių (puikiai tiktų ir kitos vasaros uogos, pvz. mėlynės, avietės)

Pasiruošiame standartinę kekso formą – išklojame ją maistine plėvele. Kiaušinių trynius su cukrumi ir 3 v.š. kavos pilame į nedidelį karščiui atsparų dubenį ir plakame virš garų vonelės, kol cukrus visai ištirps ir masė bus standi. Dubenį padedame, kad kiek pravėstų. Likusią kavą (šaltą!) sumaišome su likeriu ir sumirkome sausainius (sausainiai neturi permirkti, nepersistenkite). Grietinėlę išplakame iki standumo. Maskarponę sumaišome su kiaušiniais iki vientisos masės ir viską sujungiame su grietinėle – kremas paruoštas.

Sluoksniuojame Tiramisu. Ant keksinės dugno pilame pusę braškių, paskirstome. Tada pilame pusę kremo, išlyginame ir ant viršaus išdėliojame sausainių sluoksnį. Dar kartą viską pakartojame su likusiais produktais. Paruoštą Tiramisu palaikome valandą šaldytuve, kad įsigertų skoniai, o po to, dedame į šaldiklį 4 val. arba nakčiai.

Saldžių ir malonių vasaros akimirkų!

Šaldytas braškinis Tiramisu
Šaldytas braškinis Tiramisu
Šaldytas braškinis Tiramisu