Bananinis pyragas su šokolado/cinamono trupiniais
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Labai gardžiai bananais kvepiantis, šiek tiek šokoladinis, ne per saldus – puikiai tinkantis prie arbatos ar kavos.
Iš nurodytų produktų iškepiau 18 cm. skersmens pyragą ir dar vienas nedidelį, delno dydžio pyragėlį-širdelę.
Reikia:
- 190 g. miltų
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 75 g. sviesto (kambario temperatūros)
- 100 g. cukraus
- 1 M dydžio kiaušinio
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 3 vidutinio dydžio gerai sunokusių bananų
- 60 g. jogurto (naudojau liesą, be priedų)
Trupiniams:
- 1 a.š. cinamono
- 50 g. rudo cukraus (galima keisti baltu)
- 135 g. šokolado (naudojau pienišką ir juodą) – susmulkinti
Kaip gaminti:
Trupiniams skirtus ingredientus sumaišyti.
Bananus sutrinti iki košės (naudojau blenderį). Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Tuomet supilti jogurtą, trintus bananus. Išmaišyti. Įsijoti miltus, druską, kepimo miltelius, cinamoną, vanilinį cukrų. Išmaišyti. Pusę tešlos supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Suberti pusę šokoladinių trupinių. Supilti likusią tešlą ir ant viršaus suberti likusius trupinius (mažam širdelės formos pyragiukui vidurinio sluoksnio trupinių nedėjau).
Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą (iškepimą tikrinti mediniu pagaliuku).
Skanaus!