Birutės naminių vaflių tortas

Birutės naminių vaflių tortas

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Tikras virtuvės menas prasideda tuomet, kai turint du skirtingus receptus supranti, jog iš jų gali padaryti vieną nerealaus skonio skanėstą. Būtent tokiu atradimu mūsų FB grupėje Kava ir skanėstai. Receptai. pasidalino Birutė.

Receptas vertas iš bandymo. Nors ir ilgas, skaityti daug, bet gaminti paprasta kaip 1-2-3! Pradedam!

Naminių vaflių tortas yra vafliai pertepti plikytu grietinėlės kremu. Idėja paprasta ir ją galima keisti – vaflius kepti pagal savo įprastą receptą ar naudoti kitokį pertepimą. O konkrečiai šis gražuolis skanuolis pagamintas šitaip.

Vafliams reikės(25 vnt):

  • 200 g sviesto,
  • 5 kiaušinių,
  • 150 g cukraus,
  • 190 g miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių.

Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską išplakite. Persijokite miltus su kepimo milteliais. Į dubenį su kaiušinio plakiniu suberkite miltus, sviestą, gerai išmaišykite.
Ištepkite vaflinę riebalais ir įkaitinkite.
Į vaflinę dėkite tešlą ir kepkite. Kiekis ir kepimo trukmė priklauso nuo vaflinės. Kepti kol įgauna gražią rudą spalvą.

Plikytam grietinės kremui reikės:

400 g grietinės,
150 g cukraus,
2vnt kiaušinių,
40 g krakmolo,
vanilinio cukraus,
200 g sviesto.

Visus produktus sumaišyti šluotele ir kaitinti nuolat maišant iki užvirimo.
Nukėlus nuo ugnies supilti vanilinio cukraus, išmaišyti ir atvėsinti.
Kambario temperatūros sviestą išplakti iki baltumo ir po šaukštą įplakti į atvėsintą masę.

Iškeptus vaflius pertepti kremu, dekoruoti ir pateikti skanauti!