Bandelės su aguonomis


Jume reikės :
1/2 kg miltų,
stiklinės pieno,
30 g mielių,
5 šaukštų cukraus,
1/4 pakelio sviesto,
4 kiaušinių,
citrinos aromato,
3 šaukštų medaus,
300 g aguonų,
3 šaukštų paskrudintos citrinos žievelės,
2 šaukštų migdolų drožlių,
cinamono,
trynio.

Mieles sutrupinkite ir ištirpdykite 1/2 stiklinės šilto pieno.Dėkite po šaukštą cukraus ir miltų.Raugą sumaišykite ir padėkite šiltai, kad pakiltų.Iš miltų, pakilusio raugo, kiaušinių, 2 šaukštų cukraus ir šaukštelio citrinos aromato užmaišykite tešlą.Galiausiai sudėkite išlydytą ir atvėsusį sviestą.Uždengusi padėkite, kad pakiltų.
Aguonas sumalkite, užpilkite pienu ir užvirinkite su 2 šaukštais cukraus, medumi ir 1/2 šaukštelio cinamono.Iš pakilusios tešlos iškočiokite 3 – 4 mm storio blyną.Supjaustykite jį 12 cm kvadratais.Kiekvieną kvadratėlį patepkite aguonų mase, pabarstykite žievelėmis ir migdolais.Kraštus užlenkite vidurio link ir patepkite tryniu.Bandeles kepkite formoje, išklotoje sviestiniu popieriumi 15 – 20 min 180 laipsnių temperatūroje.